Generelt

Vilken typ av digitalbilder kan jag använda?
Du kan använda både .jpg/.jpeg och .png bilder till dina fotoprodukter. Alla digitalkameror tar som regel foton i .jpg format. Du kan tyvärr inte använda PDF-filer och liknande
Kan jag använda bilder sparade i CMYK?
Vår software har tyvärr problem med att bearbeta bilder som har sparats i CMYK format. Det är endast ett fåtal bilder som sparas i detta format som standard, skulle du uppleva problem i samband med uppladdning av CMYK bilder kan du enkelt och gratis konvertera dina bilder till RGB format här.
Jag kan inte få hemsidan att fungera?
Först och främst bör du kontrollera om du har tillgång till Internet (försök gå in på en annan hemsida). Ett bra tips är att hitta några små .jpg-filer (t.ex. storlek 10 kb). Använd filerna för att göra en beställning. Du ska naturligtvis inte genomföra betalningen. Om hemsidan fungerar med de små filerna kan felet bero på att du saknar bandbredd på din internetuppkoppling. Det kan också hända att vi har problem med våra servrar - i givet fall ber i dig försöka igen om en stund. Om hemsidan inte fungerar ens med små jpeg-filer ber vi dig kontakta info@foto2people.se så att vi kan titta närmare på ärendet.
Är mina bilder av tillräckligt bra kvalitet?
Alla digitalkameror har olika inställningar för att ta foton i olika kvalitet. Ju bättre kvalitet desto med utrymme tar bilden och desto fler pixlar innehåller den. En förenklad tumregel säger att om dina bilder är på minimum 500 kb/st. så kommer det inte att uppstå problem. Om du vill se pixel-storleken på ett foto kan du högerklicka på filen och välja "egenskaper"/"properties". Välj därefter fliken "Dokumentinfo".
Ta foton i maxkvalitet?
Normalt kan digitalkameror ställas in att ta foton i dessa storlekar:
640 x 480,
1.280 x 960,
1.600 x 1.200,
2.048 x 1.536

Om du väljer bästa kvalitet kommer dina digitalfoton (jpeg-filer) att uppta min. 1,5 MB pr. foto och du är då på den säkra sidan.

Om du vill se pixel-storleken på ett foto kan du högerklicka på filen och välja "egenskaper"/"properties". Välj därefter fliken "Dokumentinfo".
Ska jag använda ett kvadratiskt foto eller foto på högkant?
Du kan utan problem ladda upp ett foto på högkant eller i andra storlekar.

När du har överfört ditt foto till oss gör vårt system bilden så stor som möjligt utan att "sträcka" fotot. Kom ihåg att kontrollera att fotot ser korrekt ut och att göra ev. ändringar innan du lämnar din beställning.
Kan ni skanna in ett pappersfoto åt mig?
Vi kan tyvärr inte skanna in foton åt våra kunder, men om du själv kan skanna in ditt pappersfoto hos t.ex. en bekant, kan du utan problem beställa produkter hos oss.

Kom ihåg att ditt inskannade foto ska vara i jpg.-format när du har skannat in det.
Kan ni göra om min bild till svart/vit?
Du kan enkelt förvandla dina bilder till svart/vit i vår designer. Du behöver bara markera den insatta bilden och välja "redigeringsverktyg" i menyn som blir synlig nedan.
Kan jag ladda upp annat än digitalfoton?
Ja, det kan du. Så länge du laddar upp en jpeg-fil så spelar det ingen roll vad filen föreställer. Vissa av våra kunder har designat konst eller ikoner i t.ex. Photoshop.
Vilka webläsare understödjer ni?
Hemsidan bör fungera lika bra i alla webläsare.
Är det möjligt att efterbeställa en order?
Du kan efterbeställa en order genom att kontakta vår kundservice på info@photo2people.se varpå du kommer att motta en betalningslänk för ordern via mail.
Hur vet jag att ni har mottagit min beställning?
Direkt efter att du har lämnat din beställning så mottar du en orderbekräftelse via mail, i mailet hittar du även ditt ordernummer.

Om du inte mottar en orderbekräftelse via mail bör du kontakta info@photo2people.se
Kan jag avbeställa min order?
Det är tyvärr inte möjligt att ändra i en order som redan är lämnad eftersom ordern omgående hamnar i en produktionskö. Det är som regel inte heller möjligt att avbeställa en lämnad order.

Betaling

Hur är det med säkerheten?
Vi prioriterar säkerheten mycket högt på photo2people.se och med erfarenhet från tusentals betalningar online vet vi vad som krävs för att genomföra en betalning enkelt och säkert.

Alla betalningar till photo2people.se går via PBS-godkända betalningsservrar, som ligger på en 128 bit SSL krypterad linje. Du kan därför tryggt genomföra betalningar via photo2people.se
Hur betaler jag?
Du betalar din beställning när du gör den. Vi accepterar alla vanliga kreditkort. Om ditt betalkort inte finns med på listan, kontakta oss på
info@photo2people.se
Vi debiterar inte ditt kort förrän beställningen är ivägskickad!
Vilka kreditkort kan användas?
Följande kredit-/betalkort kan användas: Dankort, VISA/Dankort, MasterCard, Visa Elektron.
Kan jag göra en kontoöverföring?
Nej, det är inte möjligt för dig att betala din beställning genom kontoöverföring. Detta beror på att du som kund är mycket sämre skyddad vid kontoöverföring än om du betalar med betalkort.
Hur blir fotoboken inbunden?
Fotoboken levereras inbunden, som en "riktig" bok. Inte med softcover, spiralbok eller häfte, men med hardcover. Omslaget kan du även göra personligt med eget foto och evt. text på ryggen. läs mer.
När debiteras mitt kort?
Vi drar pengar från ditt betalkort när din vara skickas iväg. Om du har beställt mer än en vara så drar vi pengarna när hela beställningen är ivägskickad.

Musmatta

Vilken kvalitet har musmattan?
Musmattorna poduceras med framsida i plast och glidsäker 3 mm gummibaksida.
Hur stor är musmattan?
Musmattorna är 19 x 24cm


Osäker?

Om du känner dig minsta lilla osäker är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice på info@photo2people.se.
Prisgaranti


Vänliga hälsningar

Kasper Adsbøll

Kundeservicemedarbejder
Telefon: 08-55118954
Email: info@photo2people.se
Photo2people.se | Plogvägen 10 | 467 30 Grästorp | Tel: 08-55118954
Kundservice: info@photo2people.se - garanteras svar inom 24 timmar på vardagar